(Видео) Штип може да биде град во кој младите остануваат


Објавено на 29/10/2016 во Настани и новости
(Видео) Штип може да биде град во кој младите остануваат

Шарениот камион и активистите вклучени во граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ вечра беа во Штип каде изведоа краток перформанс и разговараа со локалните жители. Воедно, на штипјани им поделија бесплатен примерок од граѓанскиот весник „Ние одлучуваме!“

Во прилог видеото од вчерашната акција во Штип.

Граѓанската акција НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ! Бараме промени! Можеме подобро! има за цел да ги информира, мотивира и охрабри граѓаните да учествуваат на предвремените парламентарни избори во 2016 година, да ги регистрира злоупотребите на јавните ресурси и институции за изборни цели, како и заканите и заплашувањата кон граѓаните за остварување на избирачкото право.

Comments are closed.