(ВИДЕО) „Ние одлучуваме!“ во Прилеп 02.11.2016


Објавено на 02/11/2016 во Настани и новости
(ВИДЕО) „Ние одлучуваме!“ во Прилеп 02.11.2016

Прилеп е еден од најсиромашните градови во Македонија, Прилеп има огромна смртност на родилки, Прилеп масовно ги отселува младите – излези и гласај, ние нема да бидеме само безгласна буква! Ова се пораките кои активистите на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ им ги соопштија денеска на прилепчани.


Граѓанската акција НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ! Бараме промени! Можеме подобро! има за цел да ги информира, мотивира и охрабри граѓаните да учествуваат на предвремените парламентарни избори во 2016 година, да ги регистрира злоупотребите на јавните ресурси и институции за изборни цели, како и заканите и заплашувањата кон граѓаните за остварување на избирачкото право.

Comments are closed.