РЕКАЦИЈА за отстапувањата на ДИК од Изборниот законик


Објавено на 09/11/2016 во Настани и новости
РЕКАЦИЈА за отстапувањата на ДИК од Изборниот законик

На 10 ноември 2016 година (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе се одржи прес-конференција на која тимот што работи на бесплатната СОС линија 0800 88 888 за пријава на изборни нерегуларности во рамки на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“, ќе реагира и ќе ѝ укаже на јавноста за праксата на Државната изборна комисија во врска со отстапувањата кои ги прави при пријавувањето нерегуларности од граѓаните при јавниот увид во Избирачкиот список.

На прес-конференцијата ќе се обратат правниците Сибел Амет и Кастриот Мемети од СОС тимот за евидентирање изборни нерегуларности и пружање правна помош во рамки на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“.

Comments are closed.