(Видео) Штип може да биде град во кој младите остануваат

Објавено на 29/10/2016 во Настани и новости
Шарениот камион и активистите вклучени во граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ вечра беа во Штип каде… Прочитај повеќе ...


Граѓанската акција „Ние одлучуваме“ почна да се спроведува и во Куманово

Објавено на 29/10/2016 во Настани и новости
Денес започна спроведувањето на граѓанската акција Ние одлучуваме! Бараме промени! Можеме подобро! во Куманово. Неколкуте… Прочитај повеќе ...


„Ние одлучуваме“ ја раздвижи Гевгелија

Објавено на 29/10/2016 во Настани и новости
Граѓанската платформа „Ние одлучуваме“ со стартот на акцијата и карванот на „Можеме подобро“ го трансформира… Прочитај повеќе ...


Граѓанската акција „Ние одлучуваме“ ја освои и Струмица

Објавено на 29/10/2016 во Настани и новости
На креативен начин, со перформанс, активистите на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ денеска го означија стартот… Прочитај повеќе ...


Караванот на „Ние одлучуваме!“ ги повика штипјани да гласаат без страв

Објавено на 28/10/2016 во Настани и новости
Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ попладнево помина и низ штипските улици повикувајќи на разум… Прочитај повеќе ...


Иселувањето, немаштијата и загаденоста најголеми проблеми за велешани

Објавено на 28/10/2016 во Настани и новости
Иселувањето на младите, загаденоста на почвата и сиромаштијата се главните проблеми за кои велешани денеска… Прочитај повеќе ...