(ВИДЕО) Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ во Струга

Објавено на 07/11/2016 во Настани и новости
Денеска караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ ја посети Струга со цел да ги охрабри… Прочитај повеќе ...


Само Бах им дојде напомош на тетовци!

Објавено на 07/11/2016 во Настани и новости
Опкружени со отпадоци, минатиот месец уметниците и публиката носеа маски и уживаа во изведбата на… Прочитај повеќе ...


(ВИДЕО) Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ во Тетово и во Куманово

Објавено на 05/11/2016 во Настани и новости
Караванот на граѓанската акција „НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ!“/„NE VENDOSIM!” на 5 ноември 2016 година (сабота), одржа перформанси… Прочитај повеќе ...


Тешкиот пат до правдата

Објавено на 05/11/2016 во Настани и новости
Бројни опструкции од судовите и од Советот на јавни обвинители, аболиции и сеење страв со… Прочитај повеќе ...


(ВИДЕО) Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ во Битола

Објавено на 03/11/2016 во Настани и новости
Граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ вчера одржа перформанс во центарот на Битола. Настанот започна со движењето… Прочитај повеќе ...


Весникот „Ние одлучуваме“ поделен меѓу работниците во Гевгелија

Објавено на 03/11/2016 во Настани и новости
Најголемиот број од работничката класа во Гевгелија е незадоволна од животот и напредокот во сегашноста… Прочитај повеќе ...