Власта ги чести пензионерите со парите на нивните внуци

Објавено на 11/11/2016 во Настани и новости
Сè повеќе експерти и институции, домашни и странски, укажуваат дека Пензискиот фонд на Македонија (ПИОМ)… Прочитај повеќе ...


ДИК незаконски ги препраќа до МВР граѓаните кои пријавуваат непостоечки гласачи

Објавено на 10/11/2016 во Настани и новости
  Граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ отвори бесплатна СОС линија на која граѓаните се охрабрени да… Прочитај повеќе ...


Шампиони според бројот на мртвородени бебиња, „отепани“ според бројот на педијатри

Објавено на 09/11/2016 во Настани и новости
Кога е во прашање здравствената нега што ја добиваат нашите деца, тогаш дефинитивно системот е… Прочитај повеќе ...


РЕКАЦИЈА за отстапувањата на ДИК од Изборниот законик

Објавено на 09/11/2016 во Настани и новости
На 10 ноември 2016 година (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во… Прочитај повеќе ...


Промашеното јавно здравство му се погоди на приватното

Објавено на 08/11/2016 во Настани и новости
Цел месец ми отекуваа нозете, рацете, лицето, но на лекарите во болниците тоа не им… Прочитај повеќе ...


Граѓани пријавете ги нерегуларностите кои ќе ги забележите при увидот во избирачкиот список на 0800 88 888

Објавено на 08/11/2016 во Настани и новости
Ги известуваме граѓаните дека согласно Роковникот на Државната изборна комисија, од 28 октомври до 11… Прочитај повеќе ...