U tërhoqën edhe uji edhe kamerat, mbetën balta dhe hidhërimi në shpirtrat

Објавено на 18/11/2016 во Настани и новости
Prurje të mëdha të baltës, gurë të grumbulluar, grumbuj mbeturinash, shtëpi me gjurmë të qarta… Прочитај повеќе ...


Се повлекоа и водата и камерите, останаа калта и горчината во душите

Објавено на 18/11/2016 во Настани и новости
Огромни наноси од кал, натрупани камења, купишта шут, куќи со јасни траги од вода по… Прочитај повеќе ...


Ќе се вработиш ако така каже партијата

Објавено на 17/11/2016 во Настани и новости
Во Македонија се случува своевиден парадокс – иако бројот на невработените е огромен, процентуално, најголем… Прочитај повеќе ...


Никој не знае како си гласал, ако бара да знае може да оди в затвор!

Објавено на 15/11/2016 во Настани и новости
Во Македонија кружи бауч дека партиите, особено тие на власт, лесно може да дознаат кој… Прочитај повеќе ...


Еднодецениското образовно лудило ги навлече учениците на „дијазепам“

Објавено на 13/11/2016 во Настани и новости
„Знаењето е сила, знаењето е моќ“, девизата на актуелната власт во еднодецениската реформска политика во… Прочитај повеќе ...


МРТ неутрално пренесува ставови без дополнителен новинарски ангажман

Објавено на 11/11/2016 во Настани и новости
НВО Инфоцентарот, во рамки на својата програма за набљудување и анализа на медиумите во периодот… Прочитај повеќе ...