Одработувањето на „Денот на дрвото“ не смее да биде на 10 декември, пред денот на гласањето на парламентарните избори

Објавено на 30/11/2016 во Настани и новости
Граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ ја информира јавноста дека се добиени информации од вработени во државната… Прочитај повеќе ...


Мониторинг на МРТ1, извештај број 3: Дебатна емисија Акцент

Објавено на 25/11/2016 во Настани и новости
Третиот извештај од мониторингот на информативната програма на првиот програмски канал на македонски јазик –… Прочитај повеќе ...


Мониторинг на МРТ1: Политички коректно без дополнителен новинарски ангажман

Објавено на 21/11/2016 во Настани и новости
  Во периодот 31 октомври – 11 ноември 2016, во централно информативната емисија Дневник 2… Прочитај повеќе ...


(ВИДЕО) Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ во Охрид 20.11.2016

Објавено на 20/11/2016 во Настани и новости
Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ го посети Охрид, каде се одржа перформанс и беше… Прочитај повеќе ...


(ГАЛЕРИЈА) Фотографии од „Ние одлучуваме!“ низ цела Македонија

Објавено на 20/11/2016 во Настани и новости
Повеќе фотографии од сите перформанси на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ можете да најдете на следниот… Прочитај повеќе ...


Нечисти игри со загадувачот „Југохром“

Објавено на 19/11/2016 во Настани и новости
По силниот притисок на јавноста и на невладините активисти, комбинатот за феролегури „Југохром“, сместен во… Прочитај повеќе ...