Бесплатната СОС линија ќе работи и на денот на прегласувањето

Објавено на 22/12/2016 во Настани и новости
Бесплатната СОС линија 0800 88 888 за пријавување изборни нерегуларности која функционира во рамки на… Прочитај повеќе ...


Пријави од граѓани кои имаат проблеми со неосновано бришење од избирачкиот список

Објавено на 11/12/2016 во Настани и новости
Правниот тим кој работи на бесплатната СОС линија за пријавување изборни нерегуларности во рамки на… Прочитај повеќе ...


Мониторинг на МРТ1, Извештај број 5: Неутрален тон, но селективен и небалансиран новинарски пристап

Објавено на 09/12/2016 во Настани и новости
И во периодот 28 ноември – 1 декември, во Дневникот 2 на МРТ1 најмногу простор… Прочитај повеќе ...


Граѓаните немаат доверба во институциите кои треба да обезбедат услови за фер и демократски избори

Објавено на 06/12/2016 во Настани и новости
На 6 декември 2016 година (вторник), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во… Прочитај повеќе ...


Прес-конференција: Информирање на јавноста за изборни нерегуларности во текот на партиската кампања

Објавено на 05/12/2016 во Настани и новости
  На 6 декември 2016 година (вторник), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот… Прочитај повеќе ...


Мониторинг на МРТ1 (Дневник 2), Извештај број 4: Неутрален тон, но селективен новинарски пристап

Објавено на 01/12/2016 во Настани и новости
  Во периодот 21 – 24 ноември, Дневникот 2 на МРТ1 главно беше посветен на… Прочитај повеќе ...